Publicatie Int-Greenhouse magazine: HORTILOGICS® | The smart way forward

Uw full-service partner voor slimme logistiek in teelt, oogst en productverwerking

Artikel Int-Greenhouse of lees het artikel hieronder.

Toenemende schaarste van arbeid, schaalvergroting en de opmars van robotica en data-gedreven tools, zorgen voor een groeiende vraag naar turn-key oplossingen voor interne logistiek. Met een team van ervaren specialisten uit de branche biedt HORTILOGICS één loket en één aanspreekpunt voor ontwerp, realisatie en onderhoud van slimme logistieke systemen voor kas en verpakkingshal.

Unieke propositie
HORTILOGICS staat voor het realiseren van een gestroomlijnde, toekomstbestendige interne logistiek voor tuinbouwbedrijven in een omgeving die steeds hogere eisen stelt aan efficiëntie en stipte levering volgens afgesproken specificaties. “Er is behoefte aan een logistieke specialist die op turn-key basis integrale, data-gedreven oplossingen biedt. Die competentie maakt deze joint venture uniek”, zegt John van Gils, één van de specialisten van HORTILOGICS. De kracht van HORTILOGICS ligt op het ontzorgen van producenten, verpakkers, investeerders en kassenbouwers door vroegtijdige betrokkenheid bij nieuwbouw of renovatie. Er wordt gehandeld vanuit de 3P kernwaarden van HORTILOGICS: Prestatie, Passie en Pragmatisch.

 

Smart Greenhouse Logistics
In HORTILOGICS bundelen Berg Hortimotive, KOAT, HortiKey en Crux Agribotics hun kennis en expertise waarmee integrale oplossingen eenvoudiger te ontwikkelen en te realiseren zijn. Het complete proces loopt van plant tot transport. Het brede assortiment bestaat uit oplossingen voor de kas én de verpakkingshal. “Met deze samenwerking bieden we een unieke propositie aan binnen de mondiale glastuinbouw”, zegt Marcel van Steekelenburg, Specialist bij HORTILOGICS. In de kas betreft dit oogstwagens, gewasbescherming en -verzorging, de Plantalyzer (voor de meest accurate oogstprognose) en AGV’s voor transport. In de verpakkingshal bestaat het aanbod uit het gedoseerd leegmaken van containers, het buffersysteem, transport door het verpakkingsproces, wegen, gerobotiseerd classificeren en verpakken en het palletiseren.

Enorm potentieel
HORTILOGICS gelooft in slimme, data-gedreven oplossingen en de groeiende toegevoegde waarde van robotica en kunstmatige intelligentie voor tuinbouwproducenten en logistieke partners in de versketens. Connectiviteit houdt niet op bij tracking & tracing en remote sensing, maar omvat een groeiende stroom van gegevensuitwisseling en dataverkeer binnen én tussen bedrijven. Vanuit die visie draagt HORTILOGICS gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen aan, die eenvoudig zijn uit te breiden, op te schalen en te koppelen aan andere (geautomatiseerde) systemen.

De gedetailleerde registratie en dataverwerking zorgt voor een optimale planning en uitvoering waarbij robuuste, toekomstbestendige technologie zijn afgestemd op data-gedreven automatisering en robotisering.

HORTILOGICS is powered by: Berg Hortimotive, KOAT, HortiKey en Crux Agribotics.