Ons verhaal

HORTILOGICS is mondiaal actief en geworteld in Nederland, de bakermat van de hightech glastuinbouw en een broedplaats voor innovatie.

Onze missie is het realiseren van een gestroomlijnde, toekomstbestendige interne logistiek voor tuinbouwbedrijven in een omgeving die steeds hogere eisen stelt aan efficiëntie en stipte levering volgens afgesproken specificaties.  

Lees meer

Ruim 100 jaar jong

HORTILOGICS komt voort uit de samenwerking en gedeelde ambities van specialisten in automatisering en tuinbouwtechniek. De founding partners zijn Berg Hortimotive, Crux Agribotics, HortiKey en KOAT. Hun moederbedrijven, Royal Brinkman Group en Kind Technologies, staan garant voor continuïteit. 

In HORTILOGICS bundelen zij ruim 100 jaar kennis, ervaring en innovatiekracht die turn key oplossingen mogelijk maken. Het resultaat? Een vlekkeloze logistiek zonder zorgen, voor een concurrerende prijs. 

The smart way forward

HORTILOGICS is powered by:

Berg Hortimotive

Gerenommeerde producent van hulpmiddelen voor de dagelijkse teeltwerkzaamheden en van systemen die logistieke processen in kassen optimaliseren. Stond ooit aan de wieg van de buisrailwagen. Tegenwoordig erkend innovator en full service leverancier in het logistieke traject van smart greenhouse logistics. 

KOAT

Ontwikkelt en levert machines en systemen voor intern transport en productverwerking aan tuinbouwbedrijven en pakstations. Het bedrijf combineert zelf ontwikkelde producten met componenten van derden tot hoogwaardige, end-to-end verwerkings- en verpakkingslijnen in het post-harvest traject.

HortiKey

Ontwikkelt en levert data-gerelateerde oplossingen die het management vroegtijdig inzicht bieden in hun bedrijfsprocessen en output. Datacollectie en -analyse staan aan de basis van nauwkeurige oogstprognoses en efficiënte organisaties. Onmisbare ingrediënten om als producent structureel bij te dragen aan een sterke, transparante versketen. 

Crux Agribotics

Producent van geautomatiseerde verwerkingssystemen voor groente en fruit. Tot het veelzijdige programma behoort de bekroonde SortiPack® Robot voor automatisch wegen, sorteren en verpakken in eén werkgang. De technologie is een harmonisch samenspel van vooruitstrevende robotica, computer vision en kunstmatige intelligentie.

Wereldwijd sales en service netwerk

Global Footprint

Hoe werkt het in de praktijk?
HORTILOGICS wil als full-service partner haar opdrachtgevers, zoals telers, pakstations, investeerders en kassenbouwers ontzorgen en zekerheid bieden op een goed resultaat. De turn key benadering sluit daar naadloos op aan. Dit betekent: één aanspreekpunt, één contract en één serviceovereenkomst voor het hele traject.

Future proof roadmap

HORTILOGICS en haar founding partners geloven in slimme, data-gedreven oplossingen en groeiende toegevoegde waarde van robotica en kunstmatige intelligentie voor tuinbouwproducenten en logistieke partners van versketens. Connectiviteit gaat verder dan tracking & tracing en remote sensing, maar omvat een groeiende stroom van dataverkeer binnen én tussen bedrijven. Vanuit die visie draagt HORTILOGICS gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen aan, die eenvoudig zijn uit te breiden, op te schalen en te koppelen aan andere (geautomatiseerde) systemen. 

Ervaren project management

Vroegtijdige betrokkenheid bij nieuwbouw of renovatie resulteert in correcte keuzes en een efficiënte procesgang. Om die reden is het raadzaam om HORTILOGICS al in de vroege fase bij aanvragen te betrekken. Ervaren projectmanagers werken de wensen uit tot een compleet en concreet bestek, coördineren de uitvoering met externe en intern betrokken partijen, evalueren de voortgang en dragen het servicecontract na oplevering over. 

Service

Via het uitgebreide wereldwijde netwerk van haar founding partners zit HORTILOGICS dicht bij de klant én bij lokale partijen die bijdragen aan de realisatie en het systeemonderhoud. 

Onze servicecontracten gaan uit van planmatig (preventief) onderhoud door lokale specialisten, 24/7 emergency-service en spare parts management. Waar mogelijk werken wij met eigen engineers of gecertificeerde lokale partners die op afroep beschikbaar zijn.

Continuïteit en investeringen geborgd door sterke moederbedrijven achter HORTILOGICS

Royal Brinkman Group

Sinds 1885 levert Royal Brinkman kennis, apparatuur en benodigdheden aan telers. Vanuit Nederland, met twaalf buitenlandse vestigingen op drie continenten en met 450 medewerkers, bedient het klanten in zo’n 100 landen.

‘Let’s improve together’ is het motto van Royal Brinkman Group. De onderliggende bedrijven, waaronder Berg Hortimotive en HortiKey, zijn innovatie-gedreven en versterken elkaar.

Kind Technologies

Kind Technologies realiseert industriële automatisering met robotica, computer vision en kunstmatige intelligentie (AI).

Dit snel groeiende high-tech bedrijf met ruim 150 medewerkers mikt op een betere wereld, waar planten, voedingsmiddelen en medicijnen evenredig worden verdeeld en schaarste afneemt dankzij efficiënte, geautomatiseerde processen. KOAT en Crux Agribotics zijn 100% dochters.